Újpestiek :
ViolaFidelity:
Nagy várakozás előzte meg ezt a meccset, hisz " 2 hét szünet volt a bajnokságban" És már mindenkinek hiányzott egy jó meccs! A szervezett szurkolói csoportok meghirdették a vonatos túrát és így minden csoportból szép számmal szálltak fel a melanz járatra. Nekünk is sikerült 35-40 en lejutni. Koreográfiánkat az 56-os forradalom és a 7 kivégzett Újpesti mártír megemlékezésének jegyében készítettük, immár sokadszorra az UVB-vel és a többi ultra csoport segítségével közösen. Ami a 7 mártír képe és egy-egy 56-os fotóval, alatta egy kiírással! Körülbelül olyan 200-300 an indultunk útnak a keletiből. Nagyon jó volt a hangulat, hisz vonatozni csoportosan már 2 éve nem voltunk együtt. Így mindenki bepótolta, ami lemaradt.
A kékek érdekes mód nem kóstolgatták az embereket, mint ahogy mi emlékeztünk a régebbi vonatozásokból.... De igazából nem is kell 20-40 roham bilis, mivel nem törni zúzni indultunk, hanem leszurkolni a győrieket saját otthonukban. Győrben gyalogosan kísértek el minket a kékek, persze már nem 10 en, hanem 60-70 en körülbelül. Elvittek egy Győri kocsma előtt is, amiből a városlakók provokáltak minket addig a pontig, ameddig meg nem lettek dobálva némi piróval és durranccsal. Beértünk a stadion területére és már mehettünk is be az ajándék jegyekkel. Szurkolásunkra még az első félidőben rányomta a melanz a bélyegét és nem voltunk az elején 100%-osok. De a 2. gól után már mindenki egy emberként biztatta a csapatot.
Sajnos ahogy telt az idő úgy esett szét az álom, hogy megverjük a listavezetőt. Aztán a végére meg el is szállt, mint a lila füst... Persze mi megtettünk a győzelemért mindent és csak a mi hangunkat lehetett hallani az egész stadionban. Lefújták a meccset és mindenkit engedtek kifelé egyszerre a Győri és Újpesti oldalon a parkoló felé. Ott elszabadultak az indulatok és körülbelül olyan 50-60 Újpesti át tudott törni a még fel nem állított rendőr kordonon. A parkolóban kialakult egy ilyen pánik hangulat. Hisz nincs közvilágítás és igazán 20-40 méterre nem láttál el tökéletesen. Persze mindenki menekült amerre tudott előlünk. Kialakult rengeteg kontakt, amiből mi jutottunk ki jobban! Egy emberünket el is kapták, aki a jó fényviszonyok miatt nem hozzánk rohant, hanem 5-6 győrihez :) Viszont elkaptunk 10-15 győrit és elvettünk 4-5 sálat is. Igazából ultrákat nem láttunk, mert sötét volt, másrészt biztos tudták merre nem mehetnek ilyenkor... Körülbelül 10 percig mehetett a vadászat mire minden lilát visszavertek a kékek. Ott még várnunk kellett egy 15-20 percet és már indulhattunk is tovább az állomásra.
Legalább ami a csapatnak a stadionban nem, nekünk az utcán sikerült... Majd még úgy is találkozunk a győri srácokkal :) A vonaton már nem volt akkora melanz, mint amikor jöttünk, de nem lógatta nagyon az orrát senki! Hanem már fejben készült kispestre. A meccset nem számolva elég szép napot zártunk ultra és hool szinten egyaránt.
Reméljük a vereség nem tántorítja el a szurkolókat és kispesten találkozunk!


Gól előtti és utáni pillanatok :