Magyar Labdarúgó NB1
2012.10.19.
MTK - Videoton 3-2
1000 - Néző

Székesfehérváriak :
Rendkívül szurkolóbarát időpontban, péntek délután 5 órai meccs egy jelentéktelen csapattal..

Ennek ellenére megtelt egy nagy busz, amellyel nekivágtunk a túrának a kora délutáni órákban. Az úton természetesen fogyott az alkohol készletünk, de érdemlegesség nem történt ez idő alatt. Péntek délutáni budapesti csúcsforgalom ezen a napon hatványozottan igaz volt, ehhez jött még sofőrünk kisebb tájékozatlansága is, így ránk nem jellemző módon 20 perces késés lett az elidőzítés velejárója.

A Hungária körúton nagyjából 700 néző lehetett jelen a forduló nyitómérkőzésen, amelyből 200-an a fehérváriakért szorítottak. Esetleges szombati vendégeskedésünkkor meggyőződésünk, hogy e szám duplája is meglett volna a vendégben. Csapatunk szempontjából viszont fontos, hogy így lesz elegendő idejük rápihenni illetve alaposan felkészülni a csütörtöki Basel elleni meccsre.

Bíztunk a fiúkban, hogy most már elkapják végre a fonalat a bajnokságban is, de sajnos nem így történt. Megérkezésünkkor döbbenetünkre már 1-0-ás hazai vezetés állt az eredménytáblán. Ennek ellenére rögtön belekezdtünk a szurkolásunkba, amely az újabb bekapott gól (2-0) után se maradt abba, újra bizonyítva, hogy mi valóban a "Vidivel a jóban, a rosszban és a bánatban" is egyaránt...

A második játékrészben teljesen beszorítottuk ellenfelünket, végig nyomás alatt tartottuk a hazai csapatot, de sajnos 3 méterről is fölé tudtuk rúgni a lasztit ajtó ablak helyzetben. 80' percben Nikó magabiztosan értékesített tizije után még nagyobb lendületbe kapcsoltunk át, ám a kék-fehérek harmadik góljánál a győzelmi reményeink elszálltak. Sándor hosszabításban elért szép gólja már nem számított különösebben, így egy újabb váratlan vereséggel kellett szembenéznünk, ezúttal a Hidegkúti Stadionban.

A mérkőzés lefújta után többen már füttyszóval jelezték értetlenségüket a fiúk irányába, hisz zsinórba ötödik mérkőzésünk volt ez az NB1-ben, amelyen nem tudtunk 3 ponttal gazdagodni, s ezekből 3 alkalomkor ki is kaptunk. A meccs után a rendőrség "szigorú arcai" a minél előbbi távozásunkat szerették elérni, így a mufurc alakok feltereltek minket járgányunkra, s Székesfehérvár felé vettük az irányt. Pedig mi úgy szeretjük ezt a várost....

Újabb vereségünk után nincs sok időnk bánkódni, hisz jövő héten csütörtökön a svájciakat, míg vasárnap a bajnokesélyes DVSC gárdáját fogadjuk a Sóstón, ez lehetőség az azonnali javulásban. Mi természetesen e kisebb hullámvölgyben is csapatunk mellett állunk és várjuk azt, ahogy valóban teljesítenie kéne egy ilyen minőségű csapatnak.

Jövő héten mindenki Sóstóra, most van igazán szüksége a csapatnak minden egyes szurkolóra, s teremtsünk ismét remek hangulatot, ahogy a Sporting ellen is tettük!!

Hajrá Vidi, Álé RBD !