Magyar Labdarúgó NB I. - 15.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum
DVTK - Videoton 2-2
5.039 - néző

Amióta van beléptető kapu Diósgyőrben azóta  pontos nézőszám adatok eléggé csökkentek ,mondjuk 2 ezer fővel . Régen ennyi emberre simán rávágták a 7-8 ezre most már legalább tudjuk mennyire is kerekítgetik a csodás bajnokságunkban a nézőszámunkat ,meg még máshol is az adatokat.








Ha valaki nem értené, hogy mi történt a mai meccsen, azoknak röviden: Alig, hogy elkezdődött a szurkolás, kikerült néhány transzparens a kerítésre, amikor pár perc múlva az mlsz ellenőr le is szedette a Sturm und Drang drapit, a Commandost pedig be sem engedték a stadionba! Ennek ellenére a SuD vissza lett rakva, és a Hazádnak rendületlenül is ki lett téve a korlátra, de beküldték a rendezőket, hogy ezeket márpedig le kell szedni, mert 500 000, meg stb. Ezért lett kiürítve az ultra szektor tiltakozás képpen, aztán a tábor nagy része a stadiont is elhagyta. Úgy látszik ezeket a drapikat végleg be szeretnék tiltani.




Amigeleken.hu írása :

Miért is volt egy teljes lelátót elfedő nemzeti lobogó a Videoton elleni mérkőzésen? Az egyik oka az volt, hogy az MLSZ ámokfutásba kezdett a különböző molinók ellen a stadionokban. Nemzeti jelképeket, emlékeket tipor lábbal az a szervezet, akinek sem törvénykezési, sem törvényalkotó szerepe nincs és mégis hatalmaskodik azokon, akik eltartják. Az óriási zászló azt volt hivatott jelképezni, hogy senki nem csúfolhatja meg a magyarságunkat, a történelmünket és a szabad gondolkodásunkat. Ha akarjuk, akkor akkora lobogót formálunk, ami még az MLSZ-t is elsöpri!

Sajnálatos, hogy ehhez a módszeres irtáshoz, a klubok is segítséget nyújtanak és nem kivétel ezalól a DVTK sem. Amit a tegnapi mérkőzésen műveltek az ultrákkal, az több volt mint felháborító. Az FÉLELMETES volt! A biztonságiak, szinte mindent levetettek a kerítésről. Még a Szent György keresztet ábrázoló angol zászlót is. Indoklás csak annyi volt, hogy a klubot a múltkori meccsen is megbüntették...

Innen üzenem a klub vezetőinek, hogy talán nem kellene annyira behódolni az MLSZ-nek, hogy hagyják magukat fél millióval lehúzni. Az egész internetes közösség azon nevet, hogy a Sturm und Drang felirat miatt is büntettek minket, amit el is ismertek, de mi nem megyünk a végsőkig, hanem fizetünk. Ezért ki a felelős??? Ne a szurkolók legyenek már a hibásak azért, mert a DVTK nem mer kiállni a szurkolói mellet!

Az amigeleken.hu úgy döntött, hogy újra levelet ír az MLSZ-nek. Nem hisszük azt, hogy bármi is változik, de mindent megteszünk, hogy érvényesítsük az igazunkat és az állampolgári jogainkat. Arra kérünk mindenkit, hogy ne kezdjen magánakciókba! Ne írjatok levelet nekik, mert az komolytalanná teszi az egészet. Inkább álljatok mögénk, és ha akciót szervezünk, akkor segítsetek minket!

Tisztelt MLSZ!

Az amigeleken.hu a legnagyobb diósgyőri szurkolói portál és mint ilyen, az egyik legnagyobb magyar tábor szócsöve. Fontosnak és szükségesnek érezzük azt, hogy ne menjünk el olyan események mellett, amelyek súlyosan sértik a szurkolókat és csorbítják az állampolgári jogaikat. Ahogy eddig is, úgy ezután is minden esetben fel fogunk szólalni azok ellen a döntéseik ellen, amelyek mély felháborodást keltenek a szurkolók között. Tesszük ezt azért, mert számunkra már teljesen egyértelmű az, hogy Önök egy álomvilágban élnek és teljesen elvesztették a realitásérzéküket és kapcsolatukat a való világgal.
A Ferencváros elleni mérkőzés után Önök fél millió forintos büntetést róttak ki a klubra, különböző kiírások és drapériák miatt. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy ezt a bírságot nem mérsékelték azután sem, hogy az indoklásuk után az egész magyar sportmédia Önökön nevetett.
Szeretnénk megkérni Önöket, indokolják a döntéseiket, hogy mindenki értse a büntetések miértjét, ne csak az MLSZ! MI a jövőben is szeretnénk a stadionokba bevinni a kifogásolt drapériákat és ezért a végsőkig hajlandóak vagyunk elmenni.
Az első kifogásolt felirat a STURM UND DRANG. Egy több éves múltra visszatekintő szurkolói csoport nevéről beszélünk, akiknek a kifogásolt drapija évek óta kint van a stadionok kerítésén. Kérjük Önöket, indokolják meg hitelt érdemlően, hogy a STURM UND DRANG (ford. VIHAR ÉS VÁGY) felirat miben sérti az MLSZ előírásait? Miért nem lehet jelen a stadionokban? Milyen negatív üzenete van?
A következő kifogásolt szimbólum a totenkopf. Mindannyian tudjuk, hogy ez a szimbólum milyen időket idéz és természetesen senki nem is ért egyet a mondanivalójával. De ilyen szimbólum NINCS a diósgyőri lelátón! Vannak koponyákat ábrázoló rajzok, de ilyen motívumok már általános iskolai füzeteken, táskákon, gyerekruhákon is láthatók. Az MLSZ egy bizonyos szimbólumot tilt, vagy a hozzá hasonlóakat is? Kérjük Önöket, határozzák meg, hogy egy ábra hány százalékban kell, hogy eltérjen az Önök által belelátott és kifogásolt szimbólumtól! A pontos meghatározás nélkül, minden büntetés csak egy önigazolás az Önök részéről és nem több egy klubokat sújtó, rejtett adóztatástól.
A harmadik problémát a kelta kereszt okozta Önöknek. A kelta keresztnek melyik módosított változata van tiltva és melyiket látták Önök a lelátónkon? Innentől kezdve, semmilyen keresztet formáló szimbólum nem jelenhet meg a lelátókon? Mik az elfogadott keresztmotívumok és mik nem? Ha szabályozásról beszélünk, akkor határoljuk be jól a sarokköveket, hogy ne az éppen kirendelt MLSZ ellenőr hatásköre legyen dönteni a kényes témákban, hanem mindenki tudja, mire számítson. Itt az ideje az egyenes beszédnek!
A negyedik és egyben legfelháborítóbb döntésük egy olyan drapériát érintett, ami történelmi emlékezés a magyar hősök előtt. Azok előtt a magyar hősök előtt, akik a vérüket áldozták az országunk történelme során értünk és Önökért is. Ez említett drapin a történelmi Magyarország körvonala látható, benne egy rohamsisakos magyar katona és egy idézet: „Hazádnak rendületlenül...” Határozzák meg, hogy ezen szimbólumok kiket sértenek és mivel?
Az említett eseteken kívül a hétvégén az angol zászlót is le kellett venni. A történelmi angol zászló a Szent György keresztet ábrázolja. Fehér alapon piros kereszt. Úgy gondoljuk, hogy a színek miatt helye van a stadionban a zászlónak. De ha Önök szerint nem, akkor kérjük, indokolják meg döntésüket!
A fent említett döntéseikkel Önök a mérkőzésekre járó, békés állampolgárokat sértik az alkotmányos jogukban és büntetik a szabad véleményformálást. Úgy tűnik, hogy az MLSZ magát a magyar törvényhozás és az Alkotmány fölé helyezi. Ki adott erre Önöknek jogosítványt?
Önök azt hirdetik, hogy a politikát szeretnék száműzni a stadionokból. Úgy gondoljuk, hogy legelőször az MLSz-ből kellene száműzni a politikát, aztán a klubok vezetéséből és csak ezek után lehetne foglalkozni a szurkolókkal. Azokkal a szurkolókkal, akik hétről-hétre pénzt áldoznak erre a csodálatos játékra. Ha nem lenne világos ez a pár mondat. Arra utalunk, hogy amíg a klubokat olyan emberek vezetik, akik különböző politikai pártok prominensei, addig hogyan szeretnék a politikát üldözni? Amíg az MLSZ vezetője politikusokkal nézi a meccseket a stadionok VIP lelátóján, csuklóján az egyik magyar csapat karkötőjével, addig hogyan akarják a politikát száműzni?
Tisztelettel kérjük Önöket arra, hogy szokásukhoz híven válaszoljanak a megfogalmazott kérdésekre, és tegyünk pontot a drapériákat és feliratokat érintő ámokfutásnak!
Válaszukat az amigeleken.hu változtatás nélkül közölni fogja.

Fehérváriak :



Red Blue Devils beszámoló :
Az őszi elsőség volt a tét, a rangadóvá előlépett mérkőzésen. Nem sikerült megtartani vezető pozíciónkat.

Nemhogy komoly, egyáltalán túralehetőség is alig adódott az elmúlt két hónapban, így viszont elég kiéhezve várta a brigádunk, hogy egy rangadóra mehessünk.

Hála a regisztrációs szabályoknak, az MLSZ „családbarát” koncepciójának, hétköznap mehetett ki mindenki Sóstóra jegyet venni. E-maileken elküldött listák nevekkel, egyéb adatokkal, és a kérés a fehérvári spanokhoz, hogy „légyszi’ vedd meg nekem is!”… Az, hogy az embernek, (szurkoló, fogyasztó) jobb dolga is lenne, mint Sóstóra kikocsikázni (gyalogolni, buszozni) az nem érdekelte sem a DVTK jegyértékesítési felelőseit, sem az MLSZ-t.

Mindenesetre már majdnem közel 200 jegy ment el a vendégbe, amikor lezárult a jegyértékesítés, és jött a hír : a helyszínen is lehet venni jegyet a vendégszektorba.

Az első fecskék vasárnap már időben útra keltek, hisz bizonyos sofőrök azt mondták 80-nál nem bír többet a kisbusz…vagy csak nem akarták nyomni neki.

Mindenesetre az M3–mas gyorséttermeinél összeverődött a társaság, a rendőrség is viszonylag gyorsan meg is jelent a helyszínen, memorizálva a rendszámokat…2 kisbusz, 3 mikró és 2 autó indult meg innen egybe Miskolc irányába , fedélzeten az RBD tagjaival.

A borzalmas időjárás útközben is téma volt, hisz az elmúlt években sosem sikerült kifognunk egy meleg tavaszi vagy nyári napot, mindig szétfagytunk.No,de egyesek már előre védőitalokkal készültek a hideg ellen. Elmondható, hogy a hangulatra nem volt panasz a túra során.

A városhatárban a yardok leállították a konvojunkat, nagyon nem tudtuk volna bemesélni nekik, hogy nem vagyunk futballszurkolók… Tehát innen erős rendőri kísérettel vittek minket a stadionig.

Ugye nem kell ecsetelni, hogy mi várt minket a vendégszektorhoz vezető úton? A családbarát mocsáron nagy nehezen átjutottak a járművek, bár nem volt egyszerű. A murvás parkolóban a rendőrök vertek tanyát, úgyhogy mi a családbarát sáros parkolóban tettük le a járműveket. A szektor bejáratánál az új beléptetőrendszer elemei: forgókapu (amin csak szigorúan oldalazva tudsz átmenni), valamint a kamerák. Körülöttük minden rohad. Persze nem úgy van az, hogy simán bemész a stadionba…nem. Miután átkelsz a mocsártengeren, még egy Kisbalaton méretű pocsolyán is át kell úsznod, hogy megmotozhassanak. Az ólajtón már van kamera, a meg forgókapu, a több nem számít…

Hát, kedves MLSZ – nem a Történelmi Magyarország drapi, és a Szózat idézet miatt nincsenek nézők, hanem a mocsok körülmények miatt! Ideje lenne ebből a szürreális álomból felébredni végre, és nem a megmaradt szurkolók életét megnehezíteni, hanem először megteremteni az infrastruktúrát, meg a jó labdarúgást!

A meccs kezdete előtt a hazai „napos oldal” egy piros-fehér-zöld kartonozást mutatott be, nem tudtuk, hogy most nemzeti ünnep van, vagy más az apropója a látványuknak…Talán ezért nem kapnak büntetést.

Mi viszont hamar örülhettünk, hisz Kiskokó „Scholes”-al játszott össze, és már vezettünk is. A klubos busszal és újabb autókkal kiegészülve, nagyjából 200 Vidista tombolt a vendégben, ám sajnos a hazaiak hamar egyenlítettek.

Elég jól pörögtünk, és a hangerővel sem volt gondunk, pláne Kiskókó szólógólja után. Ekkor nagyon elcsíptük a szurkolást.

A második játékrészben sajnos csapatunk látványosan visszavett, és az adódó helyzeteink sem mentek be. érezni lehetett, hogy a hazaiak nyomása előbb-utóbb góllá érik majd, ami sajnos be is következett.

A nem túl sportszerű hazai publikum ezúttal is megtalált minket, de valójában szurkolásuk kimerül 3 rigmusban…Viszont azt tolja mindenki, amit itt Fehérváron is megtanulhatnának az emberek!

A végén maradt a döntetlen, így leszorultunk az első helyről. A szurkolók kissé csalódottan tapsolták meg a csapatot, és egykori kedvencünk Elek Ákos is tapssal köszönt ki a vendégtábor felé is (respect!)

A bajnokság felénél a DVSC – Videoton – DVTK hármas áll a dobogón. 15 éve ez mekkora közös bulizásra adott volna lehetőséget, míg manapság annak örülünk, ha a másik kettő botlik egy nagyot…

A hülye kiírásnak köszönhetően az MK meccseken kívül még két előrehozott tavaszi meccsünk lenne az idén…Minek? Hova sietünk? VB –re megy a Szerethető, vagy mi készteti arra a Szövetséget, hogy retek pályákon, retek időben kelljen meccsekre menni? Ismételjük magunkat, de először az infrastruktúrának kéne rendben lenni, mert Szombathelyen garantált a dagonya, és a rossz idő…Ki fog így meccsre kimenni? Milyen játék lesz majd? Persze regisztráció nem maradhat el, hisz az a fontos….

Gomes mesterrel ebben a szezonban nem igazán nyertük a rangadókat,úgyhogy itt az ideje, hogy a bajnoki 6 pont és az MK továbbjutás miatt kitalálja a nyerő taktikát erre a négy mérkőzésre!

Hajrá Vidi! Álé RBD!