Érdemes néhány sort szentelni a manipulált, rendkívül sötét jegyértékesítési mechanizmusnak, ami a várva várt 2016-os franciaországi eseményt illeti.


Mint ismeretes, január 18-án lezárult az értékesítés első szakasza, és elvileg sorsolással döntötték el, hogy ki vásárolhat jegyeket. Sokunk meglepetésére a legtöbb miskolci szurkoló, akik úgynevezett “group id” használatával igényeltek jegyeket – többen közölük különböző szurkolói csoportokhoz tartoznak – nem kerültek a “szerencsés kiválasztottak” közé.

Ekkor még jóhiszeműen gondolhattuk, hogy – mint azt borsodiként már megszokhattuk – a szerencse elpártolt tőlünk, de azt már nehéz volt elfogadni, hogy az utazási irodák tucatszámra szereztek jegyeket, s másnap már nem kevés haszonnal próbáltak túladni rajtuk az ehhez párosított franciaországi utazásokon.

Gondoltuk, nincs mit tenni, így várunk a következő szakaszig, amelyet március 9-től dotálnak az UEFA honlapján illetve az MLSZ is ugyanezt hirdeti minden lehetséges fórumon.

Aztán – mint már oly sokszor UEFA és MLSZ érintettségű ügyekben – jött az újabb “meglepetés”; március 2-tól a fennt említett két szervezet úgymond fű alatt ismét árulja a megmaradt jegyeket, de csak az általuk kiválasztott személyeknek! Erről természetesen semmilyen hír nem található egyik erkölcsös szervezet weboldalán sem.


Exkluzív e-mailt kapott több szurkoló és szervezet (pl. utazási irodák), hogy a hivatalosan meghirdetett jegyeladási szakaszon kívül jegyhez juthatnak.


Részletesen informálják a kiválasztottakat, hogy miként tudnak jegyet vásárolni az erre a célra létrehozott oldalon keresztül.


Láss csodát, tényleg működik; sikerült korlátlan számban jegyet vásárolnia emberünknek bármelyik magyar válogatott meccsre március 2-án.


Sok jegy vár még értékesítésre de ez már meg sem lep senkit annak tükrében, hogy elvileg az előző körben mind elfogyott, ezért is maradtak sokan jegy nélkül. Vagy mégsem ez volt az oka? Mindjárt választ adunk erre a költői kérdésre is.


Az Izland- Magyarország meccsre szinte még minden kategóriában van temérdek jegy (ez hogyan lehetséges amikor sokan lemaradtak róla?).


Természetesen felhívtuk az UEFA weboldalán megadott illetékest (telefonszám: +33182522016). A beszélgetést rögzítették, ha esetleg feljelentenének minket hamis információ végett. Bárki felhívhatja ezt a számot, s hivatkozhat az itt leírtakra! Minden bizonyítani tudunk lementett és rögzített dokumentumokkal. Az alábbi választ kaptuk:

Valóban csak egyes kiválasztottak kaptak jegyvásárlási lehetőséget azon személyek közül, akik az előző körben jelentkeztek jegyért, de pályázatuk nem volt sikeres. Hét napjuk van vásárolni jegyeket azonnali fizetéssel és itt már nincs sorsolás.
Az ügyintéző egyértelműen utal rá, hogy a magyar szövetség küldött egy listát(!) arról, hogy kik kaphatnak jegyet a korábbi sikertelen pályázók közül. Kétszer is visszakérdeztünk, hogy valóban létezik-e listázás, s a hölgy egyértelmű igennel válaszolt.

Magyarul: valóban létezik egy lista, amely alapján egyes magyar szurkolók vagy csoportok nem juthatnak jegyhez szignifikáns számban. Ehhez nem szeretnénk semmit hozzáfűzni, az elmúlt hónapok, évek eseményeinek a tükrében mindenki tudhatja, hogy miről és kikről is van szó. Az sem véletlen, hogy e két szervezet vezetősége korrupciótól és börtönbüntetésektől hangos az utóbbi években.

A leírtak teljes egészében fedik a valóságot, további információkért bátran írjatok az ebjegy@mlsz.hu emailre. Ott biztosan meg tudják azt is mondani, hogy rajta vagytok-e az ominózus listán vagy sem.

Arra is érdemes rákérdezni, hogy miként lehet az, hogy az Elnök úr el tudta intézni banki ügyfeleinek, hogy mégis jegyhez jussanak a sikertelen (OTP hibája) tranzakciók ellenére, holott az UEFA honlapja szigorúan leírja, hogy nincs kivételezés! Más bankok ügyfelei, akik ugyanígy jártak önhibájukon kívül, nem kaptak ugyanilyen elbírálást.

Igen, természetesen mi is tudjuk, az Elnök úr UEFA tisztségviselő is, aki eldöntheti, hogy kik utazhatunk Franciaországba a nyáron, nehogy rossz színben tüntessük fel hazánkat vagy az MLSZ-t.

/olvasói levél alapján/